Als mens heb je het liefst dat je super snel internet. Een trage internetverbinding proberen wij te vermijden. Met de 4G bijvoorbeeld kun je razend snel internetten. Hoeveel weet je over de 4G internetverbinding? Is die inderdaad zo snel? Wat biedt de 4G internetverbinding allemaal aan en is die interessant genoeg? Zijn nieuwe toestellen van belang om super snel te internetten? Ik kan je meer vertellen over de 4G super snelle internetverbinding. Ik ben Karen en heb me al jaren gespecialiseerd in de mobiele en internet wereld. Lees hieronder verder om meer te weten over de super snelle 4G internetverbinding!

Wat 4G aanbiedt

De 4G, oftewel de vierde generatie van het mobiele netwerk, is een opvolger van de 2G en 3G. Deze twee blijven wel nog bestaan, maar de 4G internetverbinding is wat sneller. De 4G is gebaseerd op de huidige (nieuwe) technologie Long Term Evolution (LTE). Indien je LTE ziet staat op jouw scherm, dan heb je dus 4G mobiele internetverbinding.

Wat je met 4G kunt doen

Met de 4G internetverbinding kun je heel veel doen. Denk hierbij aan snel browsen op het internet, facebooken, foto’s uploaden en ook super snel data streamen. Wat je daarnaast ook met 4G kunt doen is ongehinderd FaceTimen en zelfs van HD-kwaliteit. Je kunt vervolgens ook op een heel snelle manier websites bekijken. Speel je 3D-games online? Dan heb ik goed nieuws voor je, omdat het ook mogelijk is met de 4G internetverbinding. De 4G mobiel internetverbinding is te vergelijken met de wifi die je in huis hebt. Ga maar na hoe super snel dat is!

De snelheid van 4G

Dankzij de 4G internetverbinding kun je met een snelheid tot wel 100 Mbps internetten. KPN heeft bijvoorbeeld aangegeven dat je met de 4G internetverbinding kunt downloaden met een maximale snelheid van wel 75 Mbps en uploadsnelheid tot 25 Mbps. De gemiddelde snelheid van deze twee aspecten ligt tussen de 20 en 10 Mbps. Aanvullend hierop wil ik aangeven dat de snelheid afhankelijk is van het type toestel, het aantal gebruikers en de drukte op het internet. Let wel, ondanks deze drie punten is de 4G internetverbinding nog steeds sneller dan de 3G.

Wat je nodig hebt voor 4G

Voor de 4G internetverbinding heb je enkele dingen nodig. Je kunt hierbij denken aan tablets, smartphones, dongels of routers. Je hebt daarnaast een bijbehorend abonnement nodig of een prepaid pakket. Als je in het bezit bent van een toestel dat pas is uitgekomen, hoef jij je meestal niet druk om te maken of de 4G daarvoor geschikt is. In de meeste gevallen zijn de nieuwe toestellen wel geschikt voor de 4G internetverbinding. Indien je twijfels hebt, kun je nog altijd de specificaties doornemen. Zo zie je dus dat de 4G internetverbinding iets is waar wij mensen niet zonder kunnen. Met razend snelle internetverbinding kunnen wij heel veel doen.

Aan de hand van het artikel hierboven hoop ik dat ik je voldoende heb verteld over de razend snelle 4G internetverbinding. De 4G ervaren is een geweldig gevoel! De prijzen van de 4G kunnen per internet provider verschillen en daarom ben ik niet hierop in gegaan.