herlaadkaartWellicht heb je er weleens van gehoord, een herlaadkaart. Misschien ken je wel iemand die het helemaal te gek vind en het al jaren gebruikt. Tegenwoordig zijn we dan ook niet meer weg te slaan bij onze telefoon. Het is natuurlijk ook erg makkelijk, je kunt snel even een berichtje sturen of even bellen met familie en vrienden. Wel moet je een keuze maken om aan je belminuten te komen. Ga je voor een abonnement of juist een prepaid simkaart, ook wel een herlaadkaart genoemd? Maar wat is nu precies een herlaadkaart? Wat zijn de voordelen? En hoe werkt het opwaarderen van een prepaid simkaart? Je leest het allemaal hier!

Wat is een herlaadkaart?

Wanneer je kiest voor een herlaadkaart of een prepaid simkaart, krijg je van je provider enkel een simkaart. Hier zit geen abonnement aan verbonden en je zit dus ook nergens aan vast. Je koopt telkens een aantal belminuten voor een bepaald bedrag. Wanneer dit bedrag op is, is het weer tijd om nieuwe belminuten, sms’jes of mb’s te kopen. Wanneer je tegoed dus op is, dan is het ook echt op en zul je het eerst weer moeten opwaarderen voordat je weer kunt bellen, sms’en en internetten. 

Wat zijn de voordelen van een herlaadkaart?

Ten eerste zul je, zoals gezegd, niet voor onvoorziene kosten komen te staan. Je weet namelijk precies wat je uitgeeft en wilt uitgeven aan je telefoon, doordat je telkens je tegoed opwaardeert. Dit is dan ook goed voor de portemonnee, voornamelijk als je niet een te groot bedrag wilt uitgeven aan je telefoon en de kosten die daarbij komen kijken. Bovendien zit je niet vast aan een abonnement en zul je dus ook niet elke maand hetzelfde bedrag kwijt zijn aan je telefoon. Wanneer je een maand wat meer belt, dan zullen je kosten wat hoger zijn, maar wanneer je bijvoorbeeld een week niet belt, dan zul je hier ook niks voor hoeven te betalen. Wanneer je belminuten op zijn, kun je zelf dus niet meer bellen, sms’en of internetten, maar het voordeel is dat je wel bereikbaar zult blijven voor anderen. Hierdoor kunnen andere jouw gewoon bellen als er een noodsituatie is. Dit is natuurlijk een erg geruststellend gevoel. Daarnaast kun je bij een prepaid herlaadkaart zelf een telefoon uitkiezen, doordat er geen sprake is van een abonnement waar een telefoon bij geleverd wordt. Hierdoor kun je precies bekijken wat jij belangrijk vindt aan een telefoon en hier je keuze op baseren. 

Opwaarderen

Je tegoed opwaarderen is ook erg gemakkelijk en dit kun je bij je plaatselijk supermarkt, tankstation of belwinkel al kopen. Tegenwoordig kun je ook erg gemakkelijk online je tegoed opwaarderen, zodat je daarvoor niet de deur uit hoeft. Je kiest een bepaald bedrag uit, bijvoorbeeld 10 euro, 25 euro of 50 euro, en rekent dit bedrag af. Op je kaart staat dan een code en deze kun je makkelijk invoeren, waardoor jouw saldo weer is opgewaardeerd. Wanneer je online een kaart hebt gekocht, zul je vaak de code in je email krijgen.