prepiadOngeveer 15 jaar geleden was het heel gebruikelijk om een prepaid simkaart te hebben. Op basis van het aantal belminuten en aantal sms’jes dat je had, kon je een smsje naar iemand sturen. Wanneer je belminuten bijna op waren dan kon je soms niet eens een woord in een smsje afmaken. Gelukkig is dat nu niet meer het geval en kan je met een abonnement onbeperkt bellen en sms’en. Maar niet iedereen wil aan een abonnement vastzitten en zeker als je bijna niet belt of sms’t maar enkel internet gebruikt. Een handige oplossing daarvoor is prepaid internet. 

Wat is prepaid internet en hoe werkt het?

Prepaid internet is net zoals een prepaid simkaart. Je waardeert van te voren een bepaald bedrag op de simkaart en per MB of smsje betaal je een vast bedrag. Wanneer het geld dat je op de kaart hebt gezet op is, kan je niet meer internetten of sms’en. Met een prepaid internet sim kaart kan je enkel internetten. Je koopt bijvoorbeeld een kaart van 1000 MB’s of zelfs 10.000 MB’s. Wanneer de MB’s op zijn dan dien je een nieuwe kaart te kopen of het tegoed op te waarderen. Ben je benieuwd naar de prepaid internet? Vergelijk dan prepaid internet op prepaidsimkaart.net

Bijna alle smartphones ondersteunen een prepaid internet simkaart. Maar om zeker te zijn is het goed om altijd van te voren controleren of de smartphone die je hebt wel echt de kaart ondersteunt. 

Het kopen van een prepaid internet sim kaart heeft vele voordelen. In dit artikel beschrijven we een aantal van deze voordelen: 

Van tevoren bepalen wat je uitgeeft

Een prepaid internet kaart is handig voor als je wil bijhouden wat je uitgeeft zonder vast te zitten aan hoge maandelijkse kosten. Als je niet vaak gebruikt maakt van een smartphone en eens in de zoveel keer op internet wil dan kan je bijna overal gebruik maken van gratis wifi. In sommige gevallen is het wel fijn als je internet hebt en daarvoor is een prepaid internet sim kaart ideaal. Daarnaast kan je ook makkelijk bijhouden hoeveel je uitgeeft aan internet en zal je nooit problemen krijgen met hoge kosten. Wanneer het internet op is dan kan je makkelijk zelf weer opwaarderen. 

Handig voor kinderen

Tegenwoordig hebben kinderen vanaf 8 jaar een eigen smartphone. Omdat kinderen nog geen besef hebben van het internet verbruik, is de kans groot dat ze heel snel over hun MB’s heen gaan. Hierdoor kunnen er hele hoge kosten gemaakt worden zonder dat je het al ouder echt in de gaten kan houden. En dat is natuurlijk vervelend en ook niet de bedoeling. Om de hoge kosten te voorkomen kan je een prepaid internet sim kaart nemen voor je kind met een vast aantal MB’s. Hierdoor leert je kind ook zuinig om te gaan met de MB’s en niet zomaar de hele dag op de telefoon te zitten. 

Geen abonnement

Het laatste voordeel is dat je met een prepaid internet sim kaart geen abonnement hoeft te nemen. Dit is vooral handig voor kinderen en ouderen, die toch graag gebruik willen maken van internet. Wil je meer informatie weten over een prepaid internet kaart bezoek dan de website www.prepaidsimkaart.net