Misschien ben je als ondernemer al eerder met een 3D printer kopen bezig geweest. Je hebt dan al een keer een investering gedaan en hebt daar mogelijk veel van geleerd. De printer is meer en meer in opkomst en daardoor kan het best zijn dat het tijd is voor een nieuw en verbeterd model. Daarom is het dus ook van belang om eens goed te bekijken welke zaken nu eigenlijk een rol spelen als het gaat om het kopen van een nieuwe printer om mee aan de slag te gaan. De volgende zaken spelen in ieder geval mee.

Volledige vrijheid in het ontwerpen
In de eerste plaats wil je een 3D printer kopen waarmee je de volledige vrijheid in het ontwerpen hebt. Het s van groot belang om de printer te kunnen gebruiken om bijvoorbeeld eerste drafts van een idee te maken. Het ontwikkelen van deze prototypes moet zoveel als mogelijk gaan volgens het idee zoals jij dat in je hoof hebt. In dat opzicht is het dus ook van belang om een printer te kiezen waarmee optimaal te werken is. Het hangt dus sterk af van de mogelijkheden die een printer biedt. Aan de hand daarvan kies je.

Gemakkelijk thuis te gebruiken
Omdat je veel ideeën hebt op het moment dat je thuis achter je pc zit, is het goed om hier op in te springen. Een 3D printer kopen waarmee desktopprinting mogelijk is, is natuurlijk een goede optie. Je kiest dan een printer met een compact bouwoppervlak. Denk bijvoorbeeld aan een oppervlak van 12x12x12 of 20x20x20. Dit is ruimschoots voldoende om je eigen ideeën mee uit te werken. Wanneer je slim bent, kijk je dan wel even naar modellen die ook geruisloos printen. Dit is de laatste tijd meer en meer de norm geworden. Kies op deze manier de printer.

Het meest uit je budget halen
Uiteindelijk draait een 3D printer kopen ook gewoon om verstandig handelen. Het is slim om te kijken naar de mogelijkheden van de printer en hoe je hier op lange termijn het meest uit kan halen. Dit is de perfecte manier om te zorgen dat je er het meest uithaalt. Een slimme optie kan bijvoorbeeld het zelfbouwprincipe zijn. Daarmee kan je de printer gemakkelijk aanpassen aan de ideeën en wensen die je hebt. Op die manier kan je er dus ook zeker van zijn dat de printer goed blijft passen bij wat jij wil.