Steeds meer mensen kiezen ook nog in 2020 voor een prepaidsimkaart. Het klinkt voor veel mensen vreemd. Het is immers interessanter om een abonnement te hebben. Je krijgt er een gratis toestel bij. Nou eigenlijk koop je die er bij, maar je betaalt het iedere maand. Daarnaast heb je iedere maand voldoende belminuten, kun je volop sms berichten versturen en ook gebruik maken van het internet. Vind je het te duur? Dan kies je een sim only abonnement. Deze optie is erg betaalbaar en gemakkelijk. Waarom zou je dan in 2020 nog voor een prepaid abonnement kiezen? 

De kosten in de hand

Het grootste voordeel van een prepaid kaart is simpelweg dat je de kosten in de hand hebt. Je weet precies hoeveel je uitgeeft en je het zal nooit een cent meer zijn. Ook ben je niet verplicht om iedere maand geld over te maken naar de aanbieder van het telefoonabonnement. Het verbruik is bepalend voor hoeveel je kost. De kosten per minuut, megabyte data of sms zijn misschien wat hoger per stuk. In het totaal betaal je vaak minder. Het is wel prettig. Je zit niet vast aan een langjarig contract en hebt vrijheid. Wanneer je al een toestel hebt kun je deze gewoon gebruiken. 

Een goede smartphone is al aanwezig 

Het is natuurlijk heerlijk om een nieuwe smartphone te krijgen bij het abonnement. Wanneer je deze al hebt en verder eigenlijk weinig het internet gebruikt of er mee belt is het slimmer om een prepaid abonnement te kiezen. Je zou zelfs kunnen overwegen om een prepaid te nemen en daarnaast een nieuw toestel te kopen. Je betaalt het in één keer en bent in één keer klaar. Wel zo fijn. 

Weinig bellen of internetten 

Wanneer je zelf weinig het internet gebruikt (de databundel) of belt is het een idee om niet te kiezen voor een abonnement. Kies voor een prepaidkaart. Je kunt altijd het internet gebruiken als er een wifi netwerk in de buurt aanwezig is waar je gebruik van kunt maken. De verbinding is eerlijk gezegd wat minder betrouwbaar. Het is mogelijk dat je daarmee op de koffie komt. Wanneer je echter wat op Facebook browst, je Whatsapp berichten binnenhaalt en misschien een paar websites bezoekt is dat geen probleem. 

Gewoon gemakkelijk! 

Het is veel gemakkelijker om de smartphone iedere keer op te laden. Het kan immers nu ook al via de bankrekening lopen. Je hoeft geen kraskaartjes te kopen en dan de code in te voeren. Hierdoor is het eigenlijk heel gemakkelijk om een prepaidkaart te gebruiken. Wanneer het saldo te laag wordt is het mogelijk om het weer op te laden en te gebruiken. Heerlijk toch? Stel je belt een maandje wat meer en je verbruikt wat meer, dan kunnen er daarna weer meerdere maanden zijn waar dit niet het geval is. Het is dan ook mogelijk om niets op te laden. Het is dan heel fijn dat je geen duur abonnement hebt. Toch? Daarom kiezen mensen voor prepaid.